Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Antioksüdandid kiirendavad vähi arengut
Antioksüdantide kuvand on avalikkuse teadvuses olnud pikka aega läbini positiivne. Hiirtega tehtud katsed näitavad aga, et need võivad kopsuvähi korral vähi arengut hoopis kiirendada.
Mitmetel vitamiinidel ja teistel keemilistel ühenditel, näiteks lükopeenil, on omadus vabu radikaale püüda. Ülimalt reageerimisaltid molekulid tekitavad tõestatult rakkudes kahjustusi. Nende eest ei ole kaitstud isegi rakutuumas leiduv pärilikkusaine. Halvimal juhul võivad kahjustused viia vähi ja teiste tervisehäireteni. Rikkalikult antioksüdante sisaldavate puu- ja juurviljade söömist on seostatud väiksema võimalusega mõne kroonilise haiguse tekkimiseks, vahendasid ERR teadusuudised.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Meditsiiniuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.