Ainult tellijatele
Autor: Siret Trull • 31. jaanuar 2014
Ainult tellijatele
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Antioksüdandid kiirendavad vähi arengut

Antioksüdantide kuvand on avalikkuse teadvuses olnud pikka aega läbini positiivne. Hiirtega tehtud katsed näitavad aga, et need võivad kopsuvähi korral vähi arengut hoopis kiirendada.

Mitmetel vitamiinidel ja teistel keemilistel ühenditel, näiteks lükopeenil, on omadus vabu radikaale püüda. Ülimalt reageerimisaltid molekulid tekitavad tõestatult rakkudes kahjustusi. Nende eest ei ole kaitstud isegi rakutuumas leiduv pärilikkusaine. Halvimal juhul võivad kahjustused viia vähi ja teiste tervisehäireteni. Rikkalikult antioksüdante sisaldavate puu- ja juurviljade söömist on seostatud väiksema võimalusega mõne kroonilise haiguse tekkimiseks, vahendasid ERR teadusuudised.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708