Autor: Siret Trull • 31. jaanuar 2014
Ainult tellijatele

Antioksüdandid kiirendavad vähi arengut

Antioksüdantide kuvand on avalikkuse teadvuses olnud pikka aega läbini positiivne. Hiirtega tehtud katsed näitavad aga, et need võivad kopsuvähi korral vähi arengut hoopis kiirendada.

Mitmetel vitamiinidel ja teistel keemilistel ühenditel, näiteks lükopeenil, on omadus vabu radikaale püüda. Ülimalt reageerimisaltid molekulid tekitavad tõestatult rakkudes kahjustusi. Nende eest ei ole kaitstud isegi rakutuumas leiduv pärilikkusaine. Halvimal juhul võivad kahjustused viia vähi ja teiste tervisehäireteni. Rikkalikult antioksüdante sisaldavate puu- ja juurviljade söömist on seostatud väiksema võimalusega mõne kroonilise haiguse tekkimiseks, vahendasid ERR teadusuudised.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708