Autor: Siret Trull • 31. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rõivas kiidab ravimite personaalse pakendamise ideed

Sotsiaalminister Taavi Rõivas, tervishoiu asekantsler Ivi Normet, Eesti Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross ning Ravimiameti peadirektor Kristin Raudsepp tutvusid Mustamäe apteegis ravimite personaalse pakendamise teenusega.

„Tegemist on uudse apteegiteenusega, mida pole sellisel kujul varem Eestis pakutud, ehkki mujal maailmas on see juba üsna tavaline ja iseenesestmõistetav,“ rääkis Rõivas.

Uuringute järgi suudab vaid viis protsenti eakatest patsientidest, kes tarbivad pidevalt nelja või enamat ravimit, kinni pidada ette nähtud raviskeemist. "Mõeldes eelkõige just eakatele ning ka kroonilistele haigetele, kes peavad igapäevaselt võtma paljusid erinevaid tablette, on ravimite personaalne pakendamine mugav ja hea võimalus, kuidas oma ette nähtud raviskeemist kinni pidada,“ tõdes minister. Maailma praktika on tema sõnul näidanud, et teenus soodustab ratsionaalset ravimikasutust – mõni ravim ei unune võtmata ja mõnda teist ei võeta jälle liiga palju.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708