Autor: Siret Trull • 4. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Psühhiaatrias on vaja regionaalse vastutuse võtmist

Psühhiaatria eriala arengukava uuendamise käigus selgus, et valdkonna peamised­ problee­mid on kvalifitseeritud tööjõu puudus, piiratud rahalised vahendid ning regionaalse­ vastutuse­ puudumine, rääkis Tartu Ülikooli Kliinikumi psühhiaatriakliiniku arst-õppejõud Madis­ Parksepp­ novembri lõpus toimunud SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla psühhiaatriakliiniku VI sügis­konverentsil.

Parksepp märkis, et sarnased probleemid kooruvad välja ka teiste erialade arengukavadest: inimeste ja raha vähesus on üsna universaalsed mured. Psühhiaatria puhul on aga lisaprobleem, et Eesti on endiselt nelja viimase Euroopa riigi hulgas, kus puudub defineeritud vaimse tervise poliitika, mis on osalt siinse psühhiaatriavaldkonna arengu pidur.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708