Autor: Siret Trull • 6. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Anu Ambos: 20% esmastest visiitidest on põhjendamatud

Põhja-Eesti Regionaalhaigla endokrinoloogi Anu Ambose sõnul on tema erialal umbes 20% esmastest konsultatsioonidest sellised, mille oleks saanud lahendada perearst. Ta loodab, et e-konsultatsiooni abiga on võimalik põhjendamatuid visiite eriarsti juurde vähendada.

Terviseamet viis 2013. aastal koostöös Eesti Haigekassaga läbi ravijärjekordade uuringu, mille eesmärgiks oli välja selgitada pikkade ambulatoorsete ravijärjekordade põhjuseid ning leida võimalikke lahendusi. Uuringust selgus muuhulgas, et põhjendamatuid visiite, eriti kui tegu on hulgisümptomitega, patsientide puhul reeglina ei ole. Saatekirjadel on sõltuvalt erialast 60–95 protsendil olemas korrektne saatmise põhjendus. Enamasti on tehtud patsiendile ka eelnevad vajalikud uuringud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708