Autor: Triin Tabur • 13. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Naaskelsabad on lasteaedadele suur nuhtlus

Eestis on inimeste levinuim ussparasiit naaskelsaba. Nende ussikestega on paljud lapsepõlves kokku puutunud ja võib-olla nad seejärel unustanud. Aga nad ei ole kuhugi kadunud ja vaevavad endiselt meie lapsi, kirjutas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud Mare Remm ajalehes Sakala.

1-3-aastased nakatuvad harva, 5-7-aastased ja suuremad aga päris sagedasti. Nakatumist põhjustavad näiteks lohakas kätepesu, näppude ja mitmesuguste esemete suhu panemine ning põrandal ja vaibal mängimine. Nakkus võib koguneda: kui laps on saanud seda uuesti ja uuesti, võime temalt ussimune leida peaaegu igal ajal.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708