Autor: Triin Tabur • 17. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Patsientide esindus: veerand tundi on haige vastuvõtuks vähe

Eesti Patsientide Esindusühingu hinnangul tulenevad paljud arusaamatuse perearsti ja patsiendi vahel sellest, et arstil on ühe patsiendi jaoks keskmiselt vastuvõtuaega 15 minutit, mida on ilmselgelt liiga vähe.

Vastavalt seadusele on arstil kohustus teavitada patsienti tema läbivaatamise tulemustest ja terviseseisundist, võimalikest haigustest ja nende kulgemisest, vajaliku tervishoiuteenuse kättesaadavusest, olemusest ja otstarbest, selle osutamisega kaasnevatest ohtudest ja tagajärgedest ning teistest võimalikesttervishoiuteenustest. Esindusühing leiab, et 15minutiline vastuvõtt ei taga seda eesmärki.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708