Fitnea pani kirja, miks ei tohiks friikartuleid üldse süüa ja miks ei tohiks neid kindlasti oma lastele pakkuda.
Friikartulid sisaldavad halbu rasvuToidu praadimine teeb selle kahtlemata maitsvaks, kuid küllastunud rasvad teevad kartulist toidu, mis soodustab vähi, südamehaiguste ja diabeedi teket. Kõik rasvad pole halvad, laias laastus jagataksegi need lihtsalt «halbadeks» ja «headeks». Kui head rasvad (taimsed õlid nagu oliiviõli ja päevalilleõli) võivad tervisele mõneti hästi mõjuda, siis küllastunud rasvad on otseselt seotud arterite ummistustega ja seega ohtlikud. Kahju tekitavad just hüdrogeenitud rasvad, mis tõstavad halva kolesterooli taset. Küllastunud rasvad püsivad organismis ka kauem, soodustades ummistuste teket veresoontes, mis suurendabki südamerabanduse või insuldi riski.