Autor: Violetta Riidas • 27. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sepp: Tervishoid vajaks nüüd SWOT-analüüsi

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lektor Alar Sepp leiab, et Eesti tervishoid vajaks nüüd ehk SWOT-analüüsi.

Sepp: "Tervishoiu terviklik arendamine eeldab era-, kolmanda ja avaliku sektori teenusepakkujate koostööd, mis põhineb uute tegevusmudelite ja omavahelise partnerluse paremale ärakasutamisele. Tervishoiuteenuste pakkujana tegutsemine nõuab suurema tähelepanu pööramist ettevõtjakoolitusele. Praegu peaksime tervise erasektori kärpimise asemel hoopis toetama selle tegevuskeskkonna arengut, sh toetades koostööd, võrgustumist, tootearendamist, personali koolitamist ja kvaliteedi parendamist. Eestis on teadaolevalt tervise valdkonnas kõrgel tasemel kompetents, kuid meil on puudu need tegutsejad, kes peaksid teenuseid välismaale nt Põhjamaadesse müüma. See võiks olla tekkinud olukorras haigekassa ja riigi üks prioriteete. Võimalik, et me vajame nüüd tervishoiu SWOT-analüüsi, et teada, millised nõrkused ja ohud on sellisel arengusuunal, mida näeme praegu eesti tervishoiuteenuste turul."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099