Autor: Violetta Riidas • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Helluse bakter jõudis kapslisse

Tartu ülikooli teadlased lõid koos arenduspartneriga Prantsusmaalt toidulisandi Reg’Activ Cholesterol kapslid, mis sisaldavad piimhappebakterit ME-3 ehk rahvasuus tuntud Helluse bakterit, vitamiine ja teisi toimeained, kirjutas Tarbija24. 

Teadlaste sõnul aitavad looduslikud põhikoostisosad korrigeerida kolesteroolitaset, hoida normaalset homotsüsteiini taset ja kaitsta rakke ülemäärase oksüdatiivse stressi eest. 

TÜ intellektuaalomandi peaspetsialisti Jane Saatre sõnul on Helluse bakterist aktiivselt räägitud alates ajast, kui TÜ teadlaste poolt avastatud bakter jõudis Vana-Kuuste piimaühistu Tervisejuustus ja hiljem Tere piimatoodete sarjas «Hellus» Eesti tarbijateni. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099