Autor: Siret Trull • 12. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Doktor Vassiljev annab Pealinnas nõu

Riigikogu liige ja sisehaiguste arst Viktor Vassiljev vastab ajalehe Pealinna lugejatele küsimustele.

Kaks aastat tagasi algas jalasääres pigistus, nagu võrk ümber jala, ka raskustunne ja tursed. Öösel jalad tulitavad, vahel tõmblevad. Kompress ega määrimine ei aita, analüüsid midagi ei näita. Ei perearst, veresoontearst ega ortopeed ei oska diagnoosi panna. Naine, 82 a.

Antud juhul on tegemist eaka prouaga. Veresoontearst tuvastas, et arterites on väike arteroskleroos, see on puhtalt ealine nähtus. Lisaks on väikesed veenilaiendid, mis iseenesest midagi erilist ei tekita, välja arvatud õhtuks väikese turse. See on samuti eakate puhul üsna tavaline ning nende hädadega diagnoosi välja ei venita.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099