Autor: Triin Tabur • 24. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Ustav: AIDSi ravimit väga ei otsitagi

HIV ja AIDS on aastaks 2032 leidnud lahenduse, leiab HIVi üks avastajatest Robert Gallo. Tartu Ülikooli professor Mart Ustav aga ei usu, et probleemi lahendaks vaktsiin või ravim, mida tema hinnangul väga ei otsitagi, kirjutab ERR.

ERRi uudisteportalile antud usutluses leiab Marylandi Ülikooli meditsiinikooli inimviroloogia instituudi direktor Robert Gallo, et HI-viiruse leviku ja AIDSi osas on 18 aasta pärast toimunud läbimurre, mis lahendab kogu probleemi.

Viisi, kuidas täpselt HIV ja AIDSi probleem lahendatud saab, jätab ta siiski lahtiseks. Gallo eristab HIVst rääkides ravi ja funktsionaalset ravi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099