Autor: Triin Tabur • 2. aprill 2014
Ainult tellijatele

Inimesele nakkav E-hepatiit on Eestis sigade seas laialt levinud

Eesti Maaülikooli ja Tervise Arengu Instituudi tehtud uuringust selgus, et Eestis uus zoonoos E-hepatiit on Eesti seafarmides laialt levinud ning viiruse antikehi avastati koguni ligi 62 protsenti proovidest, vahendas Postimees.

Edasiste uuringutega püüavad teadlased selgitada, milline on haiguse levik Eesti elanikkonna hulgas. «Inimese E-hepatiit esineb endeemiliselt kogu maailmas, eriti Aasias, kus viirus levib vee kaudu,» rääkis Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi veterinaaria alusteaduste ja populatsioonimeditsiini osakonna dotsent Tiiu Saar.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708