Autor: Triin Tabur • 2. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inimesele nakkav E-hepatiit on Eestis sigade seas laialt levinud

Eesti Maaülikooli ja Tervise Arengu Instituudi tehtud uuringust selgus, et Eestis uus zoonoos E-hepatiit on Eesti seafarmides laialt levinud ning viiruse antikehi avastati koguni ligi 62 protsenti proovidest, vahendas Postimees.

Edasiste uuringutega püüavad teadlased selgitada, milline on haiguse levik Eesti elanikkonna hulgas. «Inimese E-hepatiit esineb endeemiliselt kogu maailmas, eriti Aasias, kus viirus levib vee kaudu,» rääkis Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi veterinaaria alusteaduste ja populatsioonimeditsiini osakonna dotsent Tiiu Saar.

Neis piirkondades esineb haigus peamiselt üksikjuhtumitena, kuid on esinenud ka epideemiaid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099