Autor: Violetta Riidas • 7. aprill 2014
Ainult tellijatele

Haigusega autoroolis: kõlbmatuid juhte ei peata ka verised õnnetused

Traagilised liiklusõnnetused, mille süüdlased on pääsenud haiguse tõttu karistuseta ning autoroolis ringi seiklevad vaimuhaiged on endiselt reaalsus, mille vastu riik taas kord võidelda püüab, kirjutas Õhtuleht.

Läbi aastate on avalikkuse tähelepanu paelunud rasked liiklusõnnetused, mille süüdlased on pääsenud karistuseta, sest neid on tabanud õnnetuse ajal haigushoog. Tihti on nii, et tõde ei selgu kunagi – kas inimene oli ka tegelikult õnnetuse ajal haige või mitte, jääb tema ja vahel ka tema arsti südametunnistusele. Üheks reegliks kipub olema, et õnnetuse põhjustanud juht kinnitab: olin kuni avariini täiesti terve, haigushoog tekkis ootamatult. Eriti palju tekitavad kahtlusi haigused, mis tulevad ja lähevad. Pärast õnnetust on arstide poolt algselt haigeks hinnatud juht jällegi terve ja võib rooli minna. Vahel ravivad aga arstid inimesi tõesti terveks, sest kõik haigused pole igavesed.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708