Autor: Violetta Riidas • 7. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haigusega autoroolis: kõlbmatuid juhte ei peata ka verised õnnetused

Traagilised liiklusõnnetused, mille süüdlased on pääsenud haiguse tõttu karistuseta ning autoroolis ringi seiklevad vaimuhaiged on endiselt reaalsus, mille vastu riik taas kord võidelda püüab, kirjutas Õhtuleht.

Läbi aastate on avalikkuse tähelepanu paelunud rasked liiklusõnnetused, mille süüdlased on pääsenud karistuseta, sest neid on tabanud õnnetuse ajal haigushoog. Tihti on nii, et tõde ei selgu kunagi – kas inimene oli ka tegelikult õnnetuse ajal haige või mitte, jääb tema ja vahel ka tema arsti südametunnistusele. Üheks reegliks kipub olema, et õnnetuse põhjustanud juht kinnitab: olin kuni avariini täiesti terve, haigushoog tekkis ootamatult. Eriti palju tekitavad kahtlusi haigused, mis tulevad ja lähevad. Pärast õnnetust on arstide poolt algselt haigeks hinnatud juht jällegi terve ja võib rooli minna. Vahel ravivad aga arstid inimesi tõesti terveks, sest kõik haigused pole igavesed.

Edasi loe Õhtulehest

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099