Autor: Violetta Riidas • 7. aprill 2014
Ainult tellijatele

Üleilmne tervisepäev keskendub putukate poolt levitatavatele haigustele 

7. aprillil tähistatav ülemaailmne tervisepäev on terviseameti teatel sel aastal päeva ellukutsuja Maailma Terviseorganisatsiooni poolt pühendatud putukate poolt levitatavate ehk siirutaja-tekkeliste haiguste tutvustamisele. 

Tuntuimad haigustekitajate siirutajad on sääsed, puugid, kärbsed, liivakärbsed ja kirbud. Need on valdavalt verdimevate putukad,   kes haige või haigustekitajaid kandva inimese või looma peal toitudes imevad koos verega endasse ka haigustekitajad. Järgmisel „toidulaual“ maandudes kannavad nad saadud haigustekitajad üle ja nakatavad terveid inimesi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708