Autor: Violetta Riidas • 11. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USAs said neli noort naist endale laboris kasvatatud vagiinad 

Neli noort naist, kes olid sündinud ebanormaalsete või puuduolevate vagiinadega, said nende oma rakkudest kasvatatud uued vagiinad. Tegemist on uue peatükiga asendusorganite loomise ajaloos, eelnevalt on õnnestunud asendada põisi, hingetorusid ja kusiteid.

Pärast paigaldamist tehtud katsed on näidanud, et naiste uued vagiinad ei erine naiste oma kudedest ja ka on nad kasvanud koos naistega, kes implantaatide saamisel olid teismelised, vahenas Postimees uudisteagentuuri Reuters. 

Kõik neli naist on seksuaalselt aktiivsed ja elavad normaalset seksuaalelu. Kaks naist neljast, kes sündisid küll töötava emakaga, kuid vagiinata, menstrueerivad praegu tavapäraselt. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099