Autor: Violetta Riidas • 17. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võltsitud ravim Herceptin Euroopas

Euroopa Ravimiamet (European Medicines Agency - EMA) annab teada ravimi Herceptin (tootja Roche) võltsingujuhtumist. Herceptin sisaldab toimeainet trastuzumab, mida kasutatakse rinnanäärmevähi ja maovähi raviks. Tegemist on haiglaravimiga, apteegist retsepti alusel seda ei müüda.

Eestisse ei ole võltsingukahtlusega partiisid tarnitud. Ravimit toob Eestisse ravimitootja Roche Eesti esindus tootja enda tarneahela kaudu. Ravimit paralleelimporditud ei ole, kuid vaatamata sellele jälgib Ravimiamet pidevalt Eestisse tarnitavaid ravimipartiisid ja hoiame end kursis sündmuste arenguga.

Võltsitud ravim on pakendi järgi mõeldud müügiks Itaalias, kuid on jõudnud Ühendkuningriigi, Saksamaa ja Soome hulgimüügivõrku paralleelimpordi kaudu. Soomes on avastatud mõned pakendid võltsitud ravimit. Teateid patsientide ohtusattumisest ei ole.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708