Autor: Siret Trull • 21. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinson: Põhikoolilapsed on liiga palju üksinda

«Hiljuti Tallinna koolides tehtud küsitlus näitas, et põhikoolilapsed on väga palju üksinda,» nendib abilinnapea Merike Martinson. «Ka 15-aastane on veel laps, kes vajab hellitamist ja hoolt.» Abilinnapea sõnul tuleks praegu pöörata eriliselt tähelepanu laste tervisele.

Eesti terviseedenduse ühing nimetas sel aastal aasta tervisesõbraks Tallinna abilinnapea Merike Martinsoni. Lastearsti taustaga abilinnapead paneb praegu muretsema eestkätt laste tervis, sest viimaste aastatega on laste hulgas kasvanud ülekaalulisus ja psüühikahäirete hulk, kirjutas ajaleht Pealinn.

«Süda valutab noorte vaimse tervise pärast,» tõdes Martinson. «Tegime 2012. aastal kõiki Tallinna koole hõlmava ülipõhjaliku küsitluse noorte alkoholi- ja uimastitarbimise kohta, ja peab ütlema, et tulemus on alarmeeriv, sest enamik 15-aastaseid noori tarvitab alkoholi, suur osa on eksperimenteerinud kanepiga. Kuid õnneks tuli uuringust välja ka üks positiivne trend – suitsetamist on jäänud vähemaks.»

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099