Autor: Siret Trull • 24. aprill 2014
Ainult tellijatele

Haigekassa: ravi rahastamise leping pole käsitletav riigiabina

Eesti Haigekassa saatis sotsiaalministeeriumile vastuse kirjale, kus paluti avaldada oma seisukoht  küsimuses, kas ravi rahastamise lepinguid, mis haigekassa sõlmib haiglavõrgu arengukava haiglatega, saab käsitleda riigiabina. Haigekassa leiab, et nii see ei ole.

„Vastavalt konkurentsiseaduse § 30 lõikele 1 loetakse riigiabiks Euroopa Liidu toimimise lepingu (edaspidi ELTL) art 107 lõikes 1 sätestatud abi. ELTL art 107 lg 1 sätestab: "Kui aluslepingutes ei ole sätestatud teisiti, on igasugune liikmesriigi poolt või riigi ressurssidest ükskõik missugusel kujul antav abi, mis kahjustab või ähvardab kahjustada konkurentsi, soodustades teatud ettevõtjaid või teatud kaupade tootmist, ühisturuga kokkusobimatu niivõrd, kuivõrd see kahjustab liikmesriikide vahelist kaubandust."

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708