28. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvamus: Apteegisaaga jätkub?

24. aprillil läbis esimese lugemise riigikogu sotsiaalkomisjoni algatatud ravimiseaduse eelnõu. Kui see eelnõu võetaks vastu nii, nagu see esimesel lugemisel oli, jääks apteegiturg seda juba valitsevate hulgimüüjate huvides lukku, leiab õiguskantsler Indrek Teder arvamusloos Äripäevale.

Nii eiraks seaduseandja riigikohtu möödunud aasta detsembri otsust, mille järgi apteekide asutamispiirangud kitsendavad ebaproportsionaalselt ettevõtlusvabadust ja riivavad võrdsuspõhiõigust.

Võrdsed ja võrdsemad. Põhiseadus tagab igaühele võrdsed võimalused. See on põhiväärtus, millest ei sõltu mitte ainult turumajanduse, vaid ka demokraatliku ühiskonna toimimine. Seetõttu nõuab põhiseadus seaduseandjalt suurt ettevaatlikkust mõnda turuosalist konkurentsi eest kaitsvate eelisõiguste sätestamisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099