Uurijad sedastasid, et puuduvad tõsikindlad andmed selle kohta, nagu väheneks südamehaiguste tekkerisk „halva“ küllastunud rasva kasutamisel „heade“ rasvhapete vastu. Järeldusele jõuti pärast 72 uuringu tulemuste läbi töötamist. Uuringutes osales kokku üle 60 000 osaleja.
Tarbijaid julgustatakse küllastumata rasvhapete, nagu oliiv- ja päevalilleõli, kasutamisele. Kuid teaduslikku kinnitust nende kasulikkusele ei ole. Uuringus leiti, et dieedis või vereringes sisalduv küllastunud rasv ei ole seotud südameveresoonkonna haigustega ning mõistel „tervislik“ rasva tarbimine puudub sisu. Siiski rõhutasid uurijad, et suurtes kogustes juustu, pirukate ja kookide söömine ei ole mõistlik. Liigne küllastunud rasva tarbimine tõstab siiski vere kolesteroolitaset ning seeläbi suureneb oht südameveresoonkonna haiguste tekkeks.