Autor: Triin Tabur • 7. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ITL: IT-lahenduste fookus peaks haigekassa asemel olema patsiendil

Tervishoiusüsteemi IT-lahendusi peaks muutma rohkem patsiendi keskseks, leidsid Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatuse liikmed eile toimunud ümarlaua debatil.

ITL-i juhatuse liige Toomas Mõttus leidis, et IKT nutikamal rakendamisel personaaltervishoiu valdkonnas on Eestis veel arenguruumi. Tema sõnul tuleks üle vaadata tervishoiusüsteemi praegune ärimudel, mille keskmes on meditsiiniasutuste ja Haigekassa vahel toimuv andmevahetus, kirjutas ituudised.ee.

Mõttus ütles, et uute IKT lahenduste fookuses peab olema patsient: "Inimesed otsivad ravimite kohta infot veebist, kuid nüüd nad tahaksid sellele infole saada juurde ka arsti kui spetsialisti arvamust."

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099