Autor: Violetta Riidas • 19. mai 2014
Ainult tellijatele

Ress: apteegkides müüdavad toidutalumatuse testid ei ole teaduspõhised

Allergoloog-immunoloog Krista Ressi sõnul ei ole apteekides müüdavad ja populaarsust koguvad toidutalumatuse testid teaduspõhised ning nendega ei ole võimalik saada usaldusväärseid tulemusi, kirjutas Tarbija24.

Tarbija24 terviserubriigi lugejad uurisid, kas apteekides käsimüügis vabalt müüdavaid toidutalumatuse teste, mida iseseisvalt saab kasutada, tasub osta ning kui usaldusväärsed võiksid olla selle testi tulemused. Näiteks Südameapteegis müüakse praegu soodushinnaga 80 eurot maksvat testi FoodDetective, mis lubab pärast näpust võetud vereproovi 40 minutiga teada anda inimese võimaliku toidutalumatuse kohta. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708