Autor: Violetta Riidas • 21. mai 2014
Ainult tellijatele

E-sigaretid aitavad suitsetamist nikotiiniplaastritest paremini maha jätta

Ligi 6000 inimest hõlmanud uuring näitab, et elektroonilised sigaretid aitavad suitsetamist paremini maha jätta kui nikotiiniplaastrid- ja nätsud. Kui nikotiini asendusteraapia abiks võtnutest loobus aasta jooksul suitsetamisest iga kümnes, siis e-sigaretti kasutanute puhul lõpetas suitsetamise iga viies inimene, kirjutas ERR Teadusuudised.  

Elektrooniliste sigarettide täpne mõju pole seadeldiste uudsuse tõttu veel täielikult selge. Oponendid kardavad, et see viib nikotiini tarvitamise kui nähtuse taasnormaliseerumiseni ja võib sillutada teed tubakatoodete pruukimisele. E-sigarettide vaba kättesaadavuse pooldajad leiavad aga, et juba tõrva sissehingamisest tulenevate terviseprobleemide hääbumine vähendab oluliselt ühiskonnale pandavat koormat, rääkimata suitsetamisest loobumise hõlbustamisest. Ent e-sigarettide poolt pakutava eelise ulatus pole teiste teraapiate ees vaatluse alla võetud uurimisaluste väikese hulga tõttu alati avaldanud. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708