Autor: Violetta Riidas • 22. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimite müügitabelite tipus troonivad südameravimid 

Eesti inimeste süda on väga haige ja ega ainevahetuski korras ole, närvidest rääkimata, nii selgub apteekide müügiedetabelitest, kirjutas Tarbija24.

«Eks see, milliseid ravimeid kõige rohkem kasutatakse, kajastab kindlasti neid haigusi, mis meid kõige enam vaevavad,» lausus ravimiameti ravimite osakonna juhataja Ott Laius. 

Ravimituru ülevaatest selgub, et retseptiravimitest kasutasid eestimaalased mullu kõige rohkem südameveresoonkonna ravimeid kõrgvererõhktõve ja südamepuudulikkuse ning kõrge kolesteroolitaseme raviks. Palju kasutati ka anti­arütmikume. Käsimüügiravimitest aga nn südameaspiriini, ibuprofeeni ja ksülometasoliini ehk nohurohtu. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708