Autor: Violetta Riidas • 23. mai 2014
Ainult tellijatele

Euroopa Ombudsman on mures EL ravimiagentuuri tegevuse läbipaistvuse osas

Euroopa Ombudsman  Emily O'Reilly pööruds Euroopa Ravimiagentuuri poole murega kliiniliste uuringute andmete läbipaistvuspoliitika muutumise osas. Agentuur plaanib piirata juurdepääsu  uuringutele rakendades rangeid konfidentsiaalsusnõudeid. Andmeid saab vaadata vaid agentuuri vahendusel ning neid ei saa salvestada või välja trükkida. Ka andmete kasutamisele rakenduvad olulised piirangud.

"Olime rahul, kui aastal 2012 teatas agentuur uue proaktiivse läbipaistvuspoliitika rakendamisest võimaldades seeläbi avalikkusele juurdepääsu ravimiuuringute andmetele. Nüüd muudab mind murelikuks suundumus, mis on vastuolus EL dokumentide avalikkuse poliitikaga. Euroopa kodanikud, akadeemikud ja uurijad vajavad võimalikult laialdast teavet ravimite kohta, mida nad tarbivad, välja kirjutavad ja analüüsivad,“ ütles O'Reilly.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708