Autor: Violetta Riidas • 29. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümnendi suurim sotsiaalpoliitiline reform toetab ligi 100 000 inimese toimetulekut

Valitsus kiitis täna heaks töövõimetoetuse seaduse eelnõu, mis on töövõimereformi põhiline seadus. Eestis on 95 000 töövõimetuspensionäri, kellest praegu töötab kolmandik. 63% mittetöötavatest töövõimetuspensionäridest tahab tööle minna. Reformi eesmärk on aidata inimestel paremini toime tulla ja leida sobivat tööd.

„Töövõimereform muudab senist suhtumist, sest nüüdsest hinnatakse inimese võimet, mitte võimetust ühiskonnas ja tööturul osaleda,“ ütles tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. „Reformiga loome ühtse, inimese vajadustest lähtuva süsteemi. Pakume igaühele just talle vajalikke teenuseid ja abivahendeid ning aitame leida sobilikku tööd,“ lisas Kruuse.

Ministri sõnul saavad paljud vähenenud töövõimega inimesed reformi käigus vajalikku nõu, tööks vajalikku tuge ning abivahendeid. Samuti aidatakse neil leida võimetele vastav töökoht. Prognoosi kohaselt töötab 2020. aastal praegu mittetöötavatest osalise töövõimega inimestest 10–15%.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099