Autor: Violetta Riidas • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Doonoritelgid alustavad täna Rakverest

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse, päästeameti ja kaitseväe koostöös alustavad doonoritelgid täna suviseid väljasõite Rakvere keskväljakult. Virumaa doonorid saavad telkides verd loovutada kolmel päeval: täna ja homme kell 12-18 ning ülehomme kell 11-17.

"Kõik terved ja abivalmis inimesed on väga oodatud suvel doonoritelkidesse või verekeskustesse verd loovutama, sest puhkusteperioodil jääb doonoreid vähemaks ning verevarud kipuvad madalaks jääma," ütles Regionaalhaigla verekeskuse arendusjuht Ülo Lomp. "Suvepuhkus on hea aeg vereloovutuseks, eriti kui muul ajal on selleks keeruline aega leida.“

Doonoritelgid peatuvad järgmisena 16.–17. juunil Tallinna Vabaduse väljakul. Haapsalu lossiesisel platsil saab verd loovutada 7.–9. juulini ning Paide kultuurikeskuse juures 22.–24. juulini. Rakvere linna keskväljakul on doonoritelgid 11.–12. augustil, Tallinna Vabaduse väljakul 18.–19. augustil, Rapla kultuurikeskuse juures 25.–26. augustil ning Keila kultuurikeskuse juures 28.–29. augustil. Lisaks telkidele peatub verekeskuse väljasõidumeeskond sel suvel pikemalt ka 15.–17. juulini Kuressaare kultuurikeskuses.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099