Autor: Siret Trull • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haiglad patsientidele trahvi ei rakenda

Ravikindlustuse seadus lubab patsiendilt, kes jätab vastuvõtule tulemata ega teavita sellest 24 tundi ette, on tervishoiuteenuse osutajal õigus nõuda järgmisel korral visiiditasu kahekordses suuruses. Eesti suuremad haiglad seda võimalust aga kasutanud ei ole.

PERHis on kommunikatsioonijuhi Inga Lille sõnul seda võimalust  arutatud, kuid seni ollakse seisukohal, et trahvi ei rakendata. „Siin tuleb kaaluda otstarbekust ehk kas visiiditasu nt trahvina kättesaamine ja selleks tehtav töö on omavahel proportsioonis, pealegi tuleb siis täpselt määratleda, mis on need tingimused, millal tuleb patsiendi mitteilmumist lugeda põhjendatuks,“ selgitas Lill.

PERHis arendatakse praegu  infosüsteemi, et patsiendid saaksid arsti vastuvõtule aega broneerides digiregistratuuris tasuda ka visiiditasu. Uue süsteemi käivitamise hetkeks töötatakse välja ka põhimõtted, kuidas ja mis tingimustel toimub eelnevalt tasutud visiiditasu tagastamine, kui patsient on arsti vastuvõtule mittetulemisest ette teavitanud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099