Autor: Siret Trull • 18. juuni 2014
Ainult tellijatele

Haiglad patsientidele trahvi ei rakenda

Ravikindlustuse seadus lubab patsiendilt, kes jätab vastuvõtule tulemata ega teavita sellest 24 tundi ette, on tervishoiuteenuse osutajal õigus nõuda järgmisel korral visiiditasu kahekordses suuruses. Eesti suuremad haiglad seda võimalust aga kasutanud ei ole.

PERHis on kommunikatsioonijuhi Inga Lille sõnul seda võimalust  arutatud, kuid seni ollakse seisukohal, et trahvi ei rakendata. „Siin tuleb kaaluda otstarbekust ehk kas visiiditasu nt trahvina kättesaamine ja selleks tehtav töö on omavahel proportsioonis, pealegi tuleb siis täpselt määratleda, mis on need tingimused, millal tuleb patsiendi mitteilmumist lugeda põhjendatuks,“ selgitas Lill.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708