30. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EIK sundravi kohaldamisest: ravimite puhul ei tähenda mitte protesteerimine nõusolekut

Euroopa Inimõiguste Kohus jõudis hiljuti muu hulgas seisukohale, et kui isik ei vaidle ravimite manustamisele vastu, ei tähenda see veel, et ta on nende võtmisega nõus. Kohtuasi puudutas psüühiliselt haigele isikule ravi kohaldamist juhtumis L.M. vs Sloveenia.

Asjaolud:

Kaebaja on pikaajaliselt psüühiliselt haige isik, kes on jätkuvalt saanud ravi. Ta paigutati kahel korral paaripäevase vaheajaga sunniviisiliselt psühhiaatriakliinikusse 2005. aasta juulist 2006. aasta jaanuarini.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099