30. juuni 2014
Ainult tellijatele

Vanaaja inimesed jõid vaiku

Rahvusvaheline teadlasterühm leidis Põhja-Iisraelis 3700 aasta vanuse iidse palee varemete alt Lähis-Ida vanima veinikeldri, mille säilitusruumist leidsid arheoloogid ei rohkem ega vähem kui 40 tohutusuurt savikannu, mis olid ühe meetri kõrgused, kirjutab Imelise Ajaloo juulinumber.

Ameerika Brandeisi ülikooli arheoloog Andrew Koh eraldas savikannude seintest leidunud orgaanilise materjali, mille analüüsimisel selgus, et kannudes oli säilitatud vaigu baasil valmistatud veini. Seda tüüpi alkohoolseid jooke kirjeldatakse selle ajastu kirjalikes allikates, kuid "vaiguveini" olemasolu kinnitav leid on esimene omalaadsete seas.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708