Autor: Kadi Heinsalu • 15. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstide ja -õdede ajutist asendamist aitab kinni maksta terviseamet

Terviseamet kirjeldab oma kodulehel, kuidas ja mis tingimustel sel aastal on korraldatud perearstide ja pereõdede asendamine. Valmisolekutasu terviseameti poolt arstidele on 489 eurot brutos ja õdedele 269 eurot.

Terviseamet korraldab 2014. aastal perearstide ja pereõdede asendussüsteemi, mille eesmärgiks on toetada asenduse saamisel eelkõige üksikpraksiseid ja maapiirkondades asuvaid praksiseid.

Asendussüsteemi otsime asendajateks arste, arst-residente ja õdesid, kes on valmis töötama kas osalise või täiskoormusega asendusperearstina või -õena.  Terviseamet saab sõlmida lepingud asendajaga, kes on registreeritud tervishoiutöötajate riiklikus registris arsti või õena ning kes on võimeline osutama üldarstiabi teenuseid, mis on loetletud perearsti ja temaga koos töötavate tervishoiutöötajate tööjuhendis. Asenduse pakkuja ei saa olla nimistut omav perearst või nimistuga perearsti juures täiskoormusega töötav pereõde.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099