Autor: Siret Trull • 24. juuli 2014
Ainult tellijatele

Ühing: kohtuvaidlus ei tohiks olla eksperthinnangu andmisel takistus

Eesti Patsientide Esindusühing (EPE) leiab, et seadus peaks lubama Tervishoiuteenuste kvaliteedi ekspertkomisjonil (TKE) anda hinnanguid osutatud tervishoiuteenuse kvaliteedile ka siis, kui samas asjas on parasjagu pooleli ka kohtuvaidlus.

Ühing toob ministeeriumile saadetud märgukirjas välja, et vastavalt Tervishoiuteenuste korraldamise seadusele keeldub TKE avalduse menetlemisest, kui samas asjas on olemas jõustunudkohtuotsus või samas ajas toimub kohtumenetlus. EPEni on jõudnud mitmed kliendijuhtumeid, kus TKE on seaduse paragrahvi meelevaldselt kohaldanud ning jätnud patsiendi esitatud avalduse menetlemata põhjusel, et isikuga seoses on toimunud või on pooleli kohtumenetlus, mille vaidluse esemeks ei ole osutatud tervishoiuteenuse kvaliteet. EPE hinnangul ei ole õiguspärane olukord, mil TKE keeldub arvamuse andmisest nt tahtest olenematu ravi kohaldamise menetlusele põhjendusega, et antud asjas on jõustunud kohtuotsus, kui vastava kohtumenetluse esemeks ei ole osutatud tahtest olenematu ravi kvaliteet.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708