Autor: Siret Trull • 29. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas on kuumaga kiirabi vajanud üle 50 inimese

Ainuüksi Tallinnas on viimastel päevadel kuuma tõttu kiirabi vajanud üle poolesaja inimese, kellest üks langes koomasse.

Tallinnas on kuuma tõttu väljakutseid olnud  ka erinevatesse kontoritesse, kus kiirabi on pidanud töötajatele meelde tuletama, et tuleb puhata, rääkis Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlas. Samuti on olnud üks tõsine ülekuumenemise juhtum, kus inimene langes koomasse. Üldjuhul siiski kurdetakse iiveldust, pearinglust või südamerütmihäireid, vahendasid ERR uudised.

"Siit siis ka see soovitus, et kes peab õues viibima, sellel peab olema pea kaetud ja riietus selline, et otsene päikesekiirgus peale ei paistaks, aga samas võimaldab higistada. Peab jooma palju vett, mis higiga välja tuleb ja keha jahutab. Muul juhul tuleb lihtsalt jälgida normaalseid elureegleid – mitte jooma kanget alkoholi ja toituma hästi – siis see kuumus liiga ei tee," soovitas Adlas.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099