Autor: Violetta Riidas • 5. august 2014
Ainult tellijatele

Kas ebolale on tõesti ka ravim olemas?

Ebola on ülimalt tappev haigus, millele pole teada ei vaktsiini ega ka ühtki toimivat ravi. Selle levikut takistab vaid patsientide kohene isoleerimine. Kuid  niipea kui ilmnes, et kaks ameeriklast on Libeerias ebolasse nakatunud, oli neil kohe kasutada ka eksperimentaalne seerum, mida nad enda peal proovima hakkasid.

Ravimi nimeks on Zmapp ja seda polnud kunagi varem inimese peal testitud. Seerumit on valmistanud USA-s San Diegos tegutsev farmatseutikafirma Mapp Biopharmaceutical Inc. ja kuna jutt on vaid eksperimentaalsest katsetamisest, ei ole ka mingit alust veel väita, et ebolale oleks ravi leitud.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708