Autor: Violetta Riidas • 6. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äärmuslikus kuumuses suureneb inimeste suremus

Äärmuslikult kõrgete (või ka madalate) temperatuuride juures kasvab südamepuudulikkusest või insuldist põhjustatud surmajuhtude arv. Sellised epidemioloogiliselt tõestatud andmed avaldati ajakirjas Heart. 

Nii näiteks kirjeldati 2003. aastal Lääne-Euroopat tabanud kuumalaine korral umbes 22 000 lisandunud surmajuhtu, vahendas ERR Teadus

Kolmes Baierimaa linnas läbiviidud uuring kinnitas, et äärmusliku kuuma (ja ka külma) suhtes on eriti tundlikud vanemaealised inimesed ja need, kes põevad mingeid kroonilisi haigusi. Omades enamat teavet temperatuurimuutuste kohta tervisele, saab keskenduda kõrgema riskiga sihtrühmadele ja võtta tarvitusele ennetavad abinõud. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099