Autor: Siret Trull • 26. august 2014
Ainult tellijatele

Gross-Paju: jää-ämbri kampaaniaga tähelepanu saanud ALS muutub pea iga päev

Üle maailma levinud jää-ämbri kampaaniaga tõmmatakse tähelepanu amüotroofilisele lateraalskleroosile (ALS). Lääne-Tallinna Keskhaigla närvikliiniku juhataja Katrin Gross-Paju sõnul võib haigus süveneda väga kiiresti, nii et haige vajadused tuleb peaaegu igapäevaselt üle vaadata.

"ALS on üks kõige tõsisema prognoosiga neuroloogilisi haigusi, sest kahjuks haiguse sümptomid algavad küll väga tagasihoidlikult, võib-olla väikeste lihaste kõhetumisega ja kerge käe- või jalanõrkusega, aga see kipub küllalt kiiresti süvenema. Paljudel juhtudel ei teki uued sümptomid juurde kuude või aastatega, vaid suisa nädalatega," rääkis Gross-Paju Vikerraadio saatele "Uudis+".

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708