Autor: Siret Trull • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adik Levin: Keegi ei tea täpselt, mis on tänapäeval tervislik toitumine

Olen ligi 20aastase staažiga diabeedihaige. Mäletan hämmingut, kui see haigus mind esimest korda külastas. Pöördusin spetsialistide poole ja mind rahustati: kuna sul on juba soliidne vanus, hakkad iga päev manustama suukaudset ravimit ja kõik on korras. Seda ma tegingi ning mõneks ajaks oli probleem minu jaoks lahenduse leidnud, kirjutab Adik Levin Eesti Ekspressis.

Hakkasin aru saama väljendist "diabeet pole haigus, vaid elustiil". Mõnes Euroopa riigis kirjutati vanasti kirikuraamatutesse, kui inimene põdes diabeeti. Nende kirjete kaudu võis jälgida haiguse põdemist eri põlvkondades. Täna pole sellistel kirjetel enam mõtet, diabeet on üldlevinud.

  Näiteks minu vanematel ja minu vendadel on kõigil diabeet. Inimkonna ajaloo ühe väga lühikese perioodi jooksul on toimunud drastilised muutused.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099