Maksu- ja Tolliamet leidis suure koguse huuletubakat

Eile õhtupoolikul leidsid Maksu- ja Tolliameti ametnikud kaubikust üle 23 000 karbi huuletubakat. Kaubikut juhtinud noore mehe kodust leiti veel 526 karpi huuletubakat ning lisaks ka 635 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Kokku võeti noormehelt ära 23 566 karpi huuletubakat.

Huuletubaka avastused on viimastel aastatel sagenenud ning kasvanud on ka avastatud kogused, mis võib olla tingitud selle kasvavast populaarsusest Eestis.

Sotsiaalministeeriumi hinnangul on huuletubakas Eestis populaarne tänu mitmele müüdile. Kuna selle tarvitamisel ei eraldu suitsu, selle tarbijale ei jää külge ebameeldivat lõhna ning seda saab varjatult kasutada, siis arvatakse, et huuletubakal on võrreldes suitsetamisega rida „eeliseid". Tegelikult võib aga huuletubakas olla sigarettidest ohtlikumgi ning see ei ole alternatiiviks suitsetamisele või abiks suitsetamise mahajätmisel. Ka huuletubakas sisaldab sõltuvust tekitavat nikotiini ning seda isegi enam kui tavalised sigaretid, lisaks on selles veel ligi 2000 erinevat keemilist ühendit, millest 28 peetakse ka vähki tekitavateks aineteks.

Sotsiaalministeerium hoiatab, et kuna huuletubaka tarvitamisest saadav nikotiinitase on organismis kestvam ja ühtlasem, tekitab see tugevamat sõltuvust kui suitsetamine. Mõned eksperdid ütlevad, et eriti just noorte puhul kasutab tubakatööstus huuletubakat nagu „väravat", et noori suitsetama meelitada.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.