Autor: Siret Trull • 28. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maksu- ja Tolliamet leidis suure koguse huuletubakat

Eile õhtupoolikul leidsid Maksu- ja Tolliameti ametnikud kaubikust üle 23 000 karbi huuletubakat. Kaubikut juhtinud noore mehe kodust leiti veel 526 karpi huuletubakat ning lisaks ka 635 Valgevene maksumärkidega sigaretti. Kokku võeti noormehelt ära 23 566 karpi huuletubakat.

Huuletubaka avastused on viimastel aastatel sagenenud ning kasvanud on ka avastatud kogused, mis võib olla tingitud selle kasvavast populaarsusest Eestis.

Sotsiaalministeeriumi hinnangul on huuletubakas Eestis populaarne tänu mitmele müüdile. Kuna selle tarvitamisel ei eraldu suitsu, selle tarbijale ei jää külge ebameeldivat lõhna ning seda saab varjatult kasutada, siis arvatakse, et huuletubakal on võrreldes suitsetamisega rida „eeliseid". Tegelikult võib aga huuletubakas olla sigarettidest ohtlikumgi ning see ei ole alternatiiviks suitsetamisele või abiks suitsetamise mahajätmisel. Ka huuletubakas sisaldab sõltuvust tekitavat nikotiini ning seda isegi enam kui tavalised sigaretid, lisaks on selles veel ligi 2000 erinevat keemilist ühendit, millest 28 peetakse ka vähki tekitavateks aineteks.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099