1. september 2014
Ainult tellijatele

Luubi all ravimid: Edu määrab soodustuse olemasolu

Võrreldes paljude teiste haigustega on diabeedi ravisse tulnud viimasel ajal väga palju uusi ravimeid. Kui I tüübi puhul toimub areng peamiselt tehnilises atribuutikas, mis insuliini manustamise juurde kuulub, siis II tüüpi diabeedi raviks on tulnud mitmeid uusi süstitavaid ja suukaudseid ravimeid. Kui kiiresti uued ravimid arstide poolt n-ö omaks võetakse ja millest see sõltub?

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) endokrinoloog Anu Ambos tunneb ravimite pika nimekirja üle ainult rõõmu. “Ma olen spetsialist ja mul on hea meel, kui valik on lai,” ütleb ta. Küsimusele, kas ta uusi ja veel suhteliselt vähe tuntud ravimeid ei pelga, küsib ta vastu: “Miks ma peaksin neid kartma? Arst on väga palju lugenud nende kohta. Mina ei karda midagi, mida EMEA (Euroopa Ravimiamet - toim) on pidanud võimalikuks Euroopas turule lasta.” Ambose sõnul tuleb süveneda ja leida nišš, kuhu uus ravim sobib.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708