Autor: Triin Tabur • 8. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas toimub alkoholi põhjustatud sünnikahjustuste ennetamise teemaline konverents

Teisipäeval, 9. septembril korraldab Eesti Karskusliit Tallinna Ülikoolis konverentsi “Alkoholi põhjustatud sünnikahjustuste ennetamine”. Konverentsil kõnelevad valdkonna spetsialistid Ameerika Ühendriikidest, Põhjamaadest ja Eestist.

“9. september - üheksanda kuu üheksas päev - on rahvusvaheline alkoholi põhjustatud sünnidefektide päev. Fetal Alcohol Spectrum Disorders (FASD) on üldtermin vigastustele, mille põhjustab rasedusaegne alkoholi tarvitamine,” selgitab konverentsi korraldaja, Eesti Karskusliidu esimees Lauri Beekmann. “Fetaalne alkoholisündroom (FAS) on mentaalse taandarengu juhtivaks põhjuseks lääne tsivilisatsioonis, olles raskeim osa laiemast alkoholist põhjustatud sünnidefektide (FASD) nimekirjast. Tegemist on kahjudega, mis on 100% ennetatavad.”

“Meie ühiskondlikus arutelus on alkoholikahjude teema vallutanud teatud konkreetsed teemad. Kuigi need on olulised, oleks eksitav piirata seda diskussiooni, mille valguses tehakse ka alkoholipoliitilised otsused, vaid valitud küsimustega nagu roolijoodiklus, noorte joomine ja alkoholism. Raseduse aegne alkoholi tarvitamine on kindlasti üks sellistest kahjudest, mis on pälvinud kaugelt liiga vähe tähelepanu,” ütles Beekmann.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099