Autor: Violetta Riidas • 15. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiirabi muretseb Ida-Virumaa tuleviku pärast 

Eesti Kiirabi Liidu (EKL) hinnangul on ohus kiirabiteenuse edasine kättesaadavus ja kvaliteet Ida-Virumaal, ütleb EKL oma teates.

23. septembrist 2014 alustab piirkonnas kiirabiteenuse pakkumist AS Karell Kiirabi, kuid praeguse seisuga pole kindel, millistes tingimustes tööle asutakse ning millise personali ja kiirabivarustusega.

Kiirabibaasidena on mainitud Jõhvis endist leivatehast ning Kiviõlis ja Sillamäel kaubanduskeskusi, kuid ükski neist ruumidest pole siiani viidud vastavusse kiirabiteenuse osutamise nõuetega. Ülesloetletud kiirabipersonalist suure osa moodustavad eelneva kiirabitöö kogemuseta juba mõnes teises asutuses töötavad meedikud, aga nimekirja on sattunud ka inimesi, kes töötavad hoopis välismaal või oma «tulevasest töökohast» AS Karell Kiirabis ei teadnudki.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708