Autor: Violetta Riidas • 18. september 2014
Ainult tellijatele

Eesti naiste üha kõrgem sünnitamisvanus toob kaasa rahvastiku vananemise

Eesti naiste sünnitamisvanuse tõus 25 eluaastalt 30 eluaastale vähendab pikas perspektiivis rahvastiku arvukust kuuendiku võrra, leiavad Tartu ülikooli emeriitprofessor Ene-Margit Tiit ja statistikaameti peaanalüütik Mihkel Servinski.

Tiit ja Servinski vaatlesid statistikablogis ema keskmist vanust sünnitamisel ja tõdesid, et Eestis on ema keskmine vanus lapse sünnitamisel tõusnud. Kuigi sellesse suhtutakse stoilise rahuga – pole vahet, millises vanuses naine sünnitab, peaasi, et ta ikka vähemalt kaks last sünnitab ja nii rahvastiku taastootmise tagab, on teema tõsisem ja pikaajaliste tagajärgedega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708