Autor: Siret Trull • 7. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Insult tabab üha nooremaid

USAs tabab insult aastas umbes 800 000 inimest, kellest umbes kümme protsenti on alla 45 aasta vanused.

Samal ajal kui üle 65-aastastel täiskasvanutel on märgata insuldi esinemissageduse vähenemist, leiavad uurimused, et insuldirisk tõuseb just nooremate inimeste seas. Samuti ei tunne paljud arstid insuldi tundemärke noorte inimeste puhul ära ning panevad vale diagnoosi, mis võib tekitada püsivaid kahjustusi, kirjutas Postimees Tervis.

Uuringud näitavad, et nooremas eas insuldiga silmitsi seisnud patsiendid taastuvad sellest paremini kui vanemas eas patsiendid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708