Autor: Siret Trull • 7. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Paet nimetas Ebolat üheks suurtest julgeoleku-probleemidest

Välisminister Urmas Paet ütles Läänemaal Roostal kõrgematel riigikaitsekursustel, et Euroopa ees seisab praegu vähemalt kolm suurt julgeolekuprobleemi -  Venemaa-Ukraina konflikt, äärmusrühmituse ISIL vägivaldne tegevus ning Ebola viiruse levik.

Paet kõneles  riigikaitse kursustel Ebola viiruse levikuga kaasnevatest ohtudest ja majanduslikest probleemidest, rõhutades rahvusvahelise üldsuse kiire reageerimise vajadust, et olukord ei jätkaks halvenemist. “Ebola levik mõjutab Lääne-Aafrikas mitmete riikide normaalset toimimist ning on suureks koormaks sealsele majandusele. Samuti on jätkuvalt risk viiruse kiireks levikuks ka teistesse piirkondadesse,” ütles ta. „Rahvusvaheliste tervishoiuekspertide andmetel võib jaanuariks olla 1,5 miljonit haigestunut, kui haiguse levikule ei suudeta piiri panna.“

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708