Autor: Siret Trull • 10. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuring: soomlased hindavad Eesti raviteenuseid kõrgelt

Septembris Soome elanike hulgas läbi viidud uuringu kohaselt hindavad soomlased Eesti raviasutuste pakutavaid teenuseid kõrgelt. 85% end Eestis ravinud soomlastest on saadud teenusega väga rahul, tulevad võimalusel siia uuesti ravile ja soovitavad seda oma sõpradelegi.

Tervelt 30% soomlastest peavad väga või üsna tõenäoliseks, et nad kasutavad tulevikus Eesti raviteenuseid. Kõige tõenäolisemalt ollakse valmis Eestis ravima oma hambaid ja silmi, kasutama laboriteenuseid ja läbima tervisekontrolli ning kasutama kirurgia- ja ortopeediavaldkondade teenuseid. Kaalutakse ka esteetilise ja iluravi teenuste kasutamist.

Põhjaliku uuuringu tellinud Medicine Estona klastri juhatuse liikme Raul Niine sõnul on Soome patsientide hulk eelkõige Tallinna meditsiiniastustes viimastel aastatel tõusuteel. “Just erinevate meditsiiniteenuste eksport aitab hoida häid Eesti arste ja õdesid kodumaal ning tuua meie tervishoiusektorisse nii vajalikku lisaraha,” rõhutas Niin. “Siiski pole soomlaste teadlikkus erinevatest võimalustest end Eestis ravida veel kõrge, mis tähendab, et meditsiiniteenuste turunduse osas on meil veel hulk tööd teha,” nentis Raul Niin.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099