Autor: Triin Tabur • 14. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Testosterooni sisaldavate ravimite seos südameprobleemide riski suurenemisega ei leidnud kinnitust

Euroopa Ravimiameti riskihindamise komitee (PRAC) hindas Eesti poolt algatatud protseduuri käigus testosterooni sisaldavate ravimite südame ja veresoontega seotud tõsiseid kõrvaltoimeid, sh südameinfarkti teket. PRACi hinnangul ei ole kindlat seost südameprobleemide riski suurenemise ja testosterooni kasutamise vahel meestel, kelle organismis ei toodeta piisavalt testosterooni (hüpogonadism), teavitas ravimiamet.

Komitee hinnangul ületab testosteroonist saadav kasu jätkuvalt võimalikud riskid, kuid testosterooni sisaldavaid ravimeid tohib kasutada ainult juhul, kui testosterooni puudus on kinnitatud lisaks kliinilistele nähtudele ja sümptomitele ka laboratoorsete uuringutega.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708