Autor: Triin Tabur • 23. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalda: suhtevägivalla ohver ütleb harva otse, mis juhtus

Tartu Ülikooli polikliiniku ja peremeditsiini õppetooli professori ja juhi Ruth Kalda sõnul tunnistavad lähisuhtevägivalla ohvrid arsti poole pöördudes väga harva otse, millest nende vigastused tingitud on. Enamasti tekibki lähisuhtevägivalla kahtlus hoopis teistel põhjustel, vahendas ERR.

„Meid [eestlasi] on õpetatud nii, et „musta pesu pestakse kodus“. Näiteks ka arsti juurde inimene ei tulegi tihtipeale niikaua, kui sinised plekid pole kadunud, sest ta häbeneb,“ rääkis Kalda Vikerraadio saates „Reporteritund“.

Tihtipeale on ohvrite eneseusaldus nii kadunud, et nad kardavad siiski abi otsida kas või seetõttu, et neid hirmutab avameelsele ülestunnistusele järgnev protsess ning vägivallatseja võimalik reaktsioon politsei poole pöördumisele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099