Autor: Violetta Riidas • 30. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Perearstide lisatasude suurus seotakse palgatõusuga 

Kui seni said perearstid kvaliteediindikaatorite täitmisel igal aastal fikseeritud lisatasu, siis tulevast aastast seotakse selle suurus palgatõusuga, kirjutas Postimees Tervis.

Haigekassa tervishoiuspetsialisti Kaia Lukka sõnul sai seni perearst, kes täitis kvaliteediindikaatorid, iga aasta haiguste ennetuse eest täpselt sama lisatasu – 3067 eurot. Ka lisapädevuse tasu, mida makstakse sertifitseeritud perearstidele ning ka väiksemaid kirurgilisi protseduure teostavatele või günekoloogilisi teenuseid osutavatele perearstidele, oli fikseeritud – 766 eurot.

«Kuna viimastel aastatel on kogu aeg üldarstiabis muude teenuste hinnad kasvanud – meil oli palgakokkulepe, millest tulenevalt näiteks iga aasta pearaha teenuse hind kasvab ja kasvab baasraha teenuse hind – , siis meie jaoks oli oluline ära siduda, et kui näiteks kasvab perearsti pearaha, et proportsioonis ei väheneks see kvaliteedi lisatasu. Sellest tulenevalt kirjutasime oma arvestuse metoodikasse sisse, et kui näiteks palgatõus on 3 protsenti aastas perearstil, siis tulemustasu summa peab samamoodi tõusma 3 protsenti aastas,» selgitas Lukka.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099