ERHL: Eesti rikub Euroopa Liidu seadust

Eesti Ravimihulgimüüjate Liit (ERHL) leiab, et 2014. aasta kevadel vastu võetud Ravimiseaduse muudatus on vastuolus Euroopa Liidu seadusandlusega ning  piirab tema liikmete õigusi.  ERHL  on esitanud Euroopa Komisjonile sellekohase kaebuse Eesti Vabariigi vastu.

 “Vertikaalse integratsiooni keeld tuli üllatusena nii hulgi-kui jaemüüjatele, seda enam, et Riigikohus ei ole oma  otsustes viidanud üheski punktis sellele, et apteegituru probleemiks on vertikaalne integratsioon. Samuti ei ole seda probleemina üles tõstnud ükski Eesti poliitiline huvigrupp,” kommenteeris AS Magnum juhatuse esimees Kristjan Vilosius.

“Vertikaalse integratsiooni keelu kehtestamisega ületas Eesti seadusandja selgelt oma mandaati,” lisas  Vilosius.

“Oleme veendunud, et antud keeld rikub ettevõtlusvabadust ja kapitali vaba liikumist, samuti omandiõigust, mis on sätestatud Euroopa Liidu põhiõiguste harta kohaselt kogu Euroopa Liidus," kommenteeris ERHL-i  teise suurliikme  Tamro Balticsi juhatuse liige Max Schwesig.

Euroopa Liidu seaduse tõsine rikkumine on vaid mündi üks külg. “Sedalaadi  läbimõtlemata seadusandlik tegevus kahjustab oluliselt Eesti kui mõistliku investeerimiskeskkonna mainet nii  välismaiste  kui ka kohalike investorite silmis. See  seab kahtluse alla hästi väljakujunenud apteegivõrgu jätkusuutlikkuse tulevikus,” võttis Max Schwesig kokku.

Täiendavalt on oluline rõhutada, et keeld kahjustab patsientide huve, kuna surve juurdehindlusi  suurendada kasvab märkimisväärselt, kuigi praegune olemasolev seadusandlus tagab täielikult kõigi Eesti turul tunnustatud ravimite kättesaadavuse.

 

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

26. märts 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.