Autor: Violetta Riidas • 3. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jüri Enneti väljaütlemine solvab haigeid?

Tallinnas Paldiski maanteel ilutseb Seewaldi psühhiaatrikliiniku kõrval suur, pilkupüüdev reklaamplakat. «Täiesti hull film!» ütleb sellel tuntud psühhiaater Jüri Ennet, reklaamides praegu kinodes jooksvat õudusfilmi «Kihv», kirjutas Postimees.

«Kui mõelda selle peale, et vaimse tervise probleemidega kaasneb niigi väga suur stigma ja häbimärgistamine ja sõnu nagu «hull» kasutatakse erinevates tähendustes, vahel ka sõimusõnana, siis võib see olla mõnele inimesele ka haavav,» arvas Seewaldi kliinikus töötav kliiniline psühholoog Anna-Kaisa Oidermaa.

Jüri Enneti hinnangul ei ole tema reklaamis osalemises midagi kohatut. «Siin haigeid küll keegi solvanud ei ole, pole mõelnudki. Kui see kedagi solvab, siis vabandan,» ütles ta. Samuti kinnitas mees, et pole reklaami eest tasu saanud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708